Helsteke biff
av Blonde d' Aquitaine

Blonde d' Aquitaine er en fransk kjøttferase. Dyrene kjennetegnes av et magert og smakfullt kjøtt. Kjøttstrukturen hos rasen består av fintrevlede muskelfiber, med en lav andel bindevev. I kombinasjon med begrenset bruk av stekefett blir denne biffen ekstra mør. For å unngå en tørr biff er steketiden meget viktig. Det anbefales 20% lavere sluttemperatur på biffen/steken enn ved normal steking av kjøtt.

  1. Brun kjøttet utvendig på alle sider slik at porene lukkes og kjøttet beholder saftigheten.
  2. Legg kjøttet i en stekepose eller en ildfast form og plasser et steketermometer i den tykkeste delen.
  3. Stek kjøttet midt i ovnen ved 150 C til kjøttet når en kjerne-temperatur på max. 55 C.
  4. La kjøttet hvile i 10 min. før det skjæres opp i passelige biffer.

Steke biffskiver
av Blonde d' Aquitaine


Kjøttet fra Blonde d' Aquitaine er magert og fintrevlet. Derfor trenger biff i skiver kortere steketid og lavere sluttemperatur enn ved steking av vanlig biffkjøtt. Kjøttet bør tas ut i romtemperatur ca 30 min. før tilberedning. Server gjerne biffen på en forvarmet tallerken med tilbehør og hell stekesjy over.
 

  1. Ha meierismør i stekepannen og vent til dette er nøttebrunt.
     

  2. Legg så i biffen og stek den i
    1 min. på hver side med sterk varme.
     

  3. Trekk stekepannen til side og la biffen godgjøre seg i 2 - 3 min på begge sider